Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Statssekretær Øystein Bø besøkte Spania

Statssekretær Øystein Bø besøkte denne uken Spania og hadde møter med politisk ledelse i det spanske forsvarsdepartementet. Han deltok også på markeringen av NAMMOs etablering i Spania.

Statssekretær Bø sammen med f. v. ambassadør Johan Vibe, konsernsjef Edgar Fossheim, NAMMO, materielldirektør Juan Manuel García Montaño, Spania og materielldirektør Morten Tiller.

I det spanske forsvarsdepartementet hadde statssekretær Bø møter med statssekretær Pedro Argüelles Salaverría og generalsekretær Alejandro Enrique Alvargonzáles San Martin. Samtalene dreide seg om materiellsamarbeid, situasjonen i Ukraina, sikkerhetspolitiske utfordringer i regionen, den økonomiske situasjonen og NATO-spørsmål frem mot høstens toppmøte.

-Samtalene bekrefter det nære og gode forholdet vi har til Spania, sier statssekretær Bø, og legger til at med erfaringene som er gjort fra byggingen av våre fem fregatter av Fridtjof Nansen klassen i Spania vil denne gjensidige tilliten og det nære forholdet kunne legge til rette for et mer omfattende samarbeid.

Statssekretær Bø deltok også på markeringen av NAMMOs oppkjøp av en bedrift i Palencia i Spania. Dette vil bidra til å øke NAMMOs aktiviteter i Sør-Europa, og bedriftens produksjon vil passe godt inn i NAMMOs fremtidige planer.

 

Til toppen