Stolt statssekretær på sjømatmessen

Av Anders Aalbu, EU-delegasjonen

Statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet, Amund Drønen Ringdal, besøkte 6. mai den internasjonale sjømatmessen i Brussel, Seafood Expo Global. I en jungel av norske og utenlandske sjømataktører fant han seg godt til rette.

Elever fra Sortland vgs serverte statssekretær Amund Drønen Ringdal under sjømatsmessen i Brussel. (Anders Aalbu, EU-delegasjonen)

Sjømatmessen i Brussel er verdens største, og statssekretæren ble både stolt og litt overveldet.

– Jeg vet mye om hvor stor norsk sjømatnæringer, men her får du virkelig se det. Det er flere nordmenn som skulle vært her og sett dette.

Norge og norsk sjømatindustri var godt representert på messen. I tillegg til fisk- og sjømatprodusenter traff Ringdal også flere norske aktører på leverandørsiden.

– Jeg har sett mye spennende på teknologisiden. Det er en litt skjult diamant i Norge det at vi har en oppegående leverandørindustri, som vil være viktig for å skape den lønnsomheten og mulighetene som jeg mener bearbeiding i Norge kan ha, uttrykte Ringdal.

I løpet av besøket i Brussel deltok Ringdal også på Sjømatrådets Master Conference, seminaret Sustainable Fishing in the Arctic i regi av Nord-Norges Europakontor, i tillegg til at han hadde flere politiske møter.

Statssekretær Amund Drønen Ringdal besøkte en rekke norske utstillinger på sjømatsmessen i Brussel (Anders Aalbu, EU-delegasjonen)
Statssekretær Ringdal studerer Lerøys nye sertifiseringsbevis (Anders Aalbu, EU-delegasjonen)
Statssekretæren hadde gode samtaler med en rekke leverandører på teknologisiden. (Anders Aalbu, EU-delegasjonen)
I løpet av timene på sjømatmessen fikk statssekretæren råd og innspill fra norske aktører i sjømatnæringen. Det ble også tid til en og annen god historie. (Anders Aalbu, EU-delegasjonen)
Til toppen