Tett samarbeid mellom Norge og Latvia

Dette innholdet er mer enn 6 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Statsråd Vidar Helgesen møtte Latvias utenriksminister Edgars Rinkēvičs i Riga fredag 28. november

Fra pressekonferansen med Vidar Helgesen og Edgars Rinkēvičs (Foto: UD).

Statsråd Vidar Helgesen møtte Latvias utenriksminister Edgars Rinkēvičs i Riga fredag 28. november.

 

Den latviske utenriksministeren redegjorde for Latvias prioriteringer når landet tar over formannskapet i Det europeiske råd i første halvår 2015. Han vektla samarbeidet med Norge som en nær og viktig støttespiller for EU i arbeidet med det østlige partnerskap.

I møtet nevnte Helgesen også Norges viktigste avtale med EU – EØS-avtalen, og de pågående forhandlingene om EØS-midlene. I løpet av møtet ble også temaer knyttet til sikkerhet, nordisk-baltisk samarbeid og EUs forhandlinger om TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) tatt opp.

I løpet av besøket holdt statsråd Helgesen et foredrag ved Stockholm School of Economics i Riga om demokratiutfordringer i Europa. Han møtte stabssjefen ved statsministerens kontor, Ronalds Arnitis, og lederen for Europa-komiteen i det latviske parlamentet, Lolita Cigane. Han møtte også det latviske fondet for samfunnsintegrasjon, sivile organisasjoner som mottar støtte fra EØS-midlene og medlemmer av det norske handelskammeret i Latvia. Han var også innom BERECs kontor i Riga for å diskutere Norges involvering i BEREC.