Tord Lien besøkte Østfold

Olje- og energiminister Tord Lien var mandag i Fredrikstad og Halden. I Fredrikstad besøkte han Fredrikstad Energi, mens han i Halden fikk en omvisning hos leverandørbedriften Nexans fabrikk.

Fredrikstad Energi gjennomfører et større pilotprosjekt for avanserte strømmålesystemer (AMS) på Hvaler. Over 6500 installasjoner er rullet ut. Prosjektet gir viktig læring både for forbrukere og energiselskapet.

- Det er et spennende prosjekt Fredrikstad Energi og partnerne deres har satt i gang. Innen 1. januar 2019 skal AMS være installert hos alle strømkunder. Slike piloter er viktig for å kartlegge hvilke muligheter som ligger i denne typen systemer, sier Olje- og energiminister Tord Lien.

Nexans er Østfold største private bedrift. Selskapet er en stor leverandør til petroleumsindustrien, og fabrikken i Halden leverer kabler til ulike formål offshore. I Norge har selskapet 1600 ansatte fordelt på fem fabrikker. Hovedkontoret ligger i Oslo. Globalt har 26000 ansatte i 40 land.

- Nexans er et høyteknologisk selskap med stor virksomhet i Norge. At store internasjonale selskaper som Nexans har virksomhet i Norge er selvfølgelig svært bra. Fabrikken i Halden er en viktig arbeidsplass i Østfold. Det er alltid morsomt og lærerikt å se denne typen industri på nært hold, sier statsråden.

Tord Lien sammen med ledelsen i Fredrikstad Energi.
Olje- og energiminister Tord Lien sammen med representanter for ledelsen i Fredrikstad Energi (foto: HSI/OED).

Tord Lien hos Nexans i Halden.
Tord Lien (midten) hos Nexans i Halden (foto: HSI/OED).

Til toppen