Tre stipender til 100-årsjubileet for Thor Heyerdahls fødsel

I forbindelse med 100-årsjubileet for Thor Heyerdahls fødsel gir regjeringen en jubileumsgave i form av tre stipender.

I forbindelse med 100-årsjubileet for Thor Heyerdahls fødsel gir regjeringen en jubileumsgave i form av tre stipender. Hvert stipend er på 50 000 kroner som skal gå til unge forskertalenter som arbeider med spørsmål som Thor Heyerdahl var særlig opptatt av. Ett stipend tildeles innenfor hvert av områdene globale klima- og miljøspørsmål, kulturarv og internasjonal dialog.

- Gjennom sitt eventyrlige liv og virke bidro Thor Heyerdahl til å skape kunnskap, interesse og engasjement for viktige globale spørsmål, fra natur- og miljøvern til internasjonal dialog. Disse temaene er ikke mindre aktuelle i dag, uttaler kulturminister Thorhild Widvey.

- Pionerer som Heyerdahl skaper et fantastisk positivt engasjement som gjør at flere ønsker å lære mer om naturkrefter og klima. Dersom vi skal håndtere klimautfordringene, er vi avhengige av folk som søker kunnskap om dem, sier klima og miljøminister Tine Sundtoft.

- Nysgjerrighet og oppfinnsomhet er helt nødvendige betingelser for nyskapende forskning. Det er flott at Thor Heyerdahls livsgjerning kan inspirere morgendagens forskningstalenter, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Stipendene gis av Klima- og miljødepartementet, Kulturdepartementet og Kunnskapsdepartementet. Regjeringen vil gi The Thor Heyerdahl Institute i oppgave å lyse ut og tildele stipendene.

Til toppen