Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Uken som var - uke 13

Et uhøytidelig skråblikk på det europeiske nyhetsbildet i uken som var, sett fra Brussel

Danske løver som måtte bøte med livet, en svensk kjemperotte, amerikanske agenter som tok altfor mange øl etter jobb og en tysk biskop med kallenavn «bling» var noen av de mer uhøytidelige nyhetene i ukene som var.

Denne løven har ingen ting med saken å gjøre, og lever forhåpentligvis fortsatt. Foto: Morguefile

Dyrehagen i København fikk mye oppmerksomhet og pepper da de i vinter tok livet av en av dyreparkens sjiraffer som deretter ble løvemat. Nå har de klart det igjen, for i uken som var ble medieoppslag på nytt da de ble kjent at dyrehagen har drept en løvefamilie på fire. For øvrig de samme løvene som spiste restene av sjiraffen. Begrunnelsen er visstnok at de fire løvene måtte bort for å gi plass til en ny løve.

Vi forflytter oss til nabolandet Sverige, hvor en kjemperotte som slett ikke ville bøte med livet har blitt en snakkis både innenlands og ellers i verden. Godt hjulpet av rikt illustrerte nettartikler som viser en mer en førti centimeter lang rotte. Den vanlige rottefellen som familien hadde satt opp på kjøkkenet i Solna duget ikke, og det måtte en kjempefelle til for å ta knekken på skadedyret. Grøss og gru!

I uken som var, var president Barack Obamba på en liten rundreise i Europa. Både sikkerhetsoppbudet og medieoppmerksomheten var som vanlig særdeles omfattende. Men før Obama ladet i Amsterdam på vei til toppmøtet om kjernefysisk sikkerhet i Den Haag, skjedde de en liten skandale. Noen av de amerikanske sikkerhetsvaktene tok seg en tur på byen i Amsterdam og ble så fulle at de ble tatt ut av tjeneste og sendt hjem. En av Secret Service-agentene ble ifølge Washington Post funnet sovende i hotellets lobby.

Det er slutt på moroa for en tysk biskop som har fått det lite flatterende kallenavnet biskop "bling". Årsaken er at han har brukt ikke mindre enn 31 millioner euro på å pusse opp sin offisielle residens. Pave Frans suspenderte biskopen av Limburg da skandalen var et faktum i oktober i fjor, og nå er biskopen avsatt med en bønn om forsoning. Det tok deg ikke godt ut å fly på første klasse på vei til India for å besøke de fattige, eller å ta seg et bad i et badekar til over en million kroner.

Den italienske regjeringen setter tæring etter næring. Derfor selger man unna inntil 1500 luksusbiler på nettauksjon. Salget omfatter både Jaguarer, BMWer og Maseratier.  I tillegg til å skaffe penger til en slunken statskasse ønsker regjeringen å gi et konkret svar på protestene om ekstravagant pengebruk hos den politiske eliten i Italia. Ifølge France 24 skal offentlige myndigheter rå over ikke mindre enn 60.000 kjøretøy som koster en milliard i året i drift.

God uke!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til toppen