Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Uken som var – uke 11

Et uhøytidelig skråblikk på nyhetsbildet i uken som var sett fra Brussel

Denne uken har vi lest om en lysende jomfru Maria, at Smurfene skal tilbake til sin originale stil, et esel iført rødt slips og en fargeblind kunstner med en antenne implantert i hodet som gjør at han kan «høre» farger.

Illustrasjonsfoto: Morguefile

Slovakias statsminister Robert Fico ble forrige uke eier av et esel med slips. Statsministeren ble nemlig tilsendt et esel som bar en sekk poteter og hadde på seg et rødt slips. Stuntet ble utført få dager før presidentvalget 15. mars, der Fico er en av kandidatene, og er trolig et svar på en tidligere uttalelse fra Fico om at selv en sekk med poteter kunne slått hans konkurrent til presidentembetet Marian Kotleba.

I Belgia har en liten statue av Jomfru Maria vekket interessen til tusenvis av mennesker. Det hele begynte i januar da den pensjonerte mureren Daniel Le Floch oppdaget at den gamle statuetten av Jomfru Maria, som hadde stått ubemerket på kjøkkenet hans de siste 15 årene, plutselig begynte å gi fra seg et glødende lys. «Mirakelet» resulterte i en stadig økende strøm av turister til Le Floch’s hus sør i Belgia. Denne uken flyttes statuetten til Universitetet i Liege der forskere vil undersøke dens påståtte glødende og helbredende kraft.

Vi holder oss i Belgia. Smurfefans verden over kan juble, den tredje filmen om de blå figurene er i anmarsj. Ifølge regissøren vil den helanimerte filmen ta Smurfene i en helt ny retning. Den nye filmen vil stilmessig ligge nærmere originalen til «Peyo», Pierre Culliford, den belgiske tegneserieforfatteren som i 1958 skapte «Les Schtroumpfs».

En fargeblind kunstner fra London hevder at han nå kan «høre» farger etter å ha fått en «Eyeborg-antenne» implantert i hodet. Neil Harbisson har side fødselen bare sett i svart og hvitt. 31-åringen har i ti år hatt et eksternt elektronisk øye som plukker opp fargefrekvenser gjennom et kamera og forvandler dem til lydvibrasjoner. Men nå har altså Harbisson overbevist kirurger å implantere en chip i hodet hans slik at han kan oppfatte mer detaljerte farger.

Til toppen