Uken som var – uke 12

I uken som var ble årets merkeligste boktittel kåret i Storbritannia, en europeisk by fikk eget internettdomene og en kattekafé åpnet i Italia.

Illustrasjonsfoto: Morguefile

Det britiske magasinet The Bookseller har hatt sin kåring av årets merkeligste boktittel. Årets vinner er boken «How to Poo on a Date». Ifølge en talsmann for prisutdelingen fanger bokens tittel leserens oppmerksomhet, i tillegg til at boken kan være til hjelp i livets utfordrende stunder.

Berlin er første by i verden med sitt eget internettdomene. Fra 18. mars har innbyggere i den tyske hovedstaden hatt mulighet til å registrere domenet .berlin. London, Paris, New York, Johannesburg, Wien og Nagoya får egne domener senere i år. Om trenden brer seg kan vi kanskje registrere domener som .oslo, .trondheim og .sarpsborg i framtiden.

5. mai starter en stor oppussing av Grand Place i Brussel. Fasader skal vaskes, gullbelegg skal pusses og slitte utskjæringer og andre detaljer skal byttes eller repareres. Arbeidet skal ta 180 dager og turister som kommer i denne perioden må ta til takke med seilduker som dekker bygningene – med bilde av fasadene på.

Den siste ukens uvanlig varme og vindstille vær i Paris førte til at byen var mer plaget av eksosutslipp enn vanlig. Mandag 17. mars var derfor all kollektivtransport gratis, og alle bileiere med partall i nummerskiltene ble bedt om å sette bilen hjemme. Likevel trosset 3859 bileiere forbudet og ble bøtelagt.

Forskere ved universitetet i Manchester har en gladnyhet for deg som liker å reise – de jobber nemlig med å utvikle en pille som kurerer jetlag ved å gi kroppens innebygde klokke en omstart. Pillen skal også kunne stille kroppens urverk både fram og tilbake. I tillegg til å kurere jetlag skal pillen derfor også hjelpe for personer som jobber turnus til ulike tider av døgnet.

Til sist kan vi melde om at en ny trend har nådd Europa: kattekaféer. Fenomenet har lenge vært populært i Japan, og nå åpner også kattekaféen Miagola Cafe i Italia. Konseptet er like enkelt som det høres ut – en kafé som huser både mennesker og katter. I dette tilfellet er det hjemløse katter som skal få et hjem i kaféen.

Til toppen