Uken som var – uke 17

Et uhøytidelig skråblikk på det europeiske nyhetsbildet sett fra Brussel

Denne uken har vi oppdaget nyheter om mat og drikke fra hele Europa. Vet du for eksempel hvor du får Europas beste hurtigmat?

Illustrasjonsfoto: Morguefile

Denne uken har vi oppdaget nyheter om mat og drikke fra hele Europa. Vet du for eksempel hvor du får Europas beste hurtigmat? 

I Nederland har de for første gang feiret kongens fødselsdag i stedet for Dronningens, etter at kong Willem-Alexander tok over som regent etter sin mor dronning Beatrix i fjor. Det tok dermed 122 år før nederlenderne fikk mulighet til å feire Kongens fødselsdag som offentlig fridag.

Den som er glad i rask mat bør ta en titt på denne kåringen over verdens beste hurtigmat-restauranter som ble offentliggjort i London forrige uke. Europas beste hurtigmat får man ifølge dommerne i Karadeniz Pide Doner Salonu i Tyrkia, hvor kundene får servert en rett vi nordmenn er godt kjent med, nemlig kebab. Blant de andre vinnerne på listen finner vi også en overraskelse – verdens beste bakverk er nemlig en croissant laget i London.

Mens britene får servert verdens beste croissant har franskmennene begynt å slurpe i seg britenes favorittdrikke. Ifølge BBC foregår det nemlig en te-revolusjon i Frankrike, og på ekte fransk vis er det ikke nok å drikke britisk te, det utvikles nemlig en egen te-kultur i Frankrike, og kurs for å lære hvordan man skal smake og servere fransk te er i vinden.

Belgia er et annet land som er sterkt knyttet til visse typer mat og drikke. En av disse er belgisk vaffel som i disse dager feirer 50-årsjubileum, ikke i Europa, men i USA, hvor den skiftet navn fra Brussel-vaffel til belgisk vaffel for å tiltrekke flere potensielle kjøpere under verdensutstillingen i 1964.

Dersom du er misfornøyd med hastigheten på pc-en din anbefaler vi deg ikke å gå til innkjøp av denne datamaskinen, som blir å få kjøpt i Tyskland 24. mai. Datamaskinen det er snakk om er en Apple Lisa fra 1983, verdens første datamaskin som ble levert med mus, og det er forventet at den oppnår 25 000 euro på en auksjon som skal finne sted i Köln. Maskinen har en prosessor på 5 MHz og 1 megabyte RAM og har derfor vanskelig for å kjøre nyeste versjon av iTunes.

Til toppen