Uken som var – uke 26

Et uhøytidelig skråblikk på det europeiske nyhetsbildet, sett fra Brussel

Dette innholdet er mer enn 6 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

I uken som var fikk vi vite hvem som er Europas største optimister, BBC kåret fotballens største tabu og EUs mest-kvitrende statsleder ble annonsert.

Illustrasjonsbilde: Joe Shlabotnik CC

Ifølge The Guardian er tyskerne Europas mest optimistiske folk, og de mest optimistiske av alle tyskere bor i Hamburg. Denne tyskfødte legen er til og med så glad og fornøyd at han bestemte seg for å kjøre traktor fra Tyskland til Wales. Om det er oktoberfest og schlägerviser som gjør utslaget sier ikke studien noe om, men ifølge en annen tysk studie er bruken av vokaler knyttet til hvor lykkelig man er. Bokstaven ‘i’ er den som gjør folk mest lykkelig, men bokstaven ‘o’ er den mest deprimerende.

Vi holder oss til forskningen: I arbeidet med å lage en psykologisk profil for kong Henrik VIII har forskere oppdaget hvilken av hans seks koner som passet best sammen med den legendariske kongen. Anne Boleyn viste seg å være den som var best egnet for Henrik VIII, men å vinne den kåringen er nok likevel en smal trøst, 478 år etter at han fikk henne halshugget.

En bitende fotballspiller har fått mye medieoppmerksomhet under VM i Brasil, og i den anledning har BBC sett nærmere på de største tabuene i fotballens verden. På lista nevnes både spytting, å dytte dommeren, kung fu-sparking, skalling og filming, men det verste man kan gjøre på en fotballbane er å bryte beina på motstanderen. Litt som i en episode av Sopranos, med andre ord.

Fotball-VM skaper både helter og syndebukker, det fikk det italienske landslaget erfare da kun 15 supportere møtte opp på flyplassen for å ta dem imot på vei hjem fra Brasil. Den eneste trøsten for de blåkledde spillerne er at det sto enda verre til for det engelske landslaget: Ikke én eneste supporter møtte opp på Heathrow for å ta imot Englands menn i hvitt.

Om du skulle kjede deg i sommer etter VM er over kan du alltids gjøre som engelske Alex Bygrave, som har laget seg verdens mest sofistikerte vanngevær. Med en tank på ti liter og en rekkevidde på tolv meter burde ingen naboer føle seg trygge. Med denne kjempemaneten på 20 kilo svømmende utenfor den engelske kysten er det kanskje mange som synes det er tryggere med en vanngeværsprut enn en svømmetur.

En som sikkert ikke kjeder seg er verken sommer eller vinter er Estlands president Toomas Hendrik Ilves. Han er nemlig travelt opptatt med å oppdatere Twitter: Ilves er den statslederen i EU som er mest aktiv på mikrobloggingstjenesten. Den estiske presidenten kvitrer i gjennomsnitt 31 ganger om dagen.