Uken som var – uke 35

Et uhøytidelig skråblikk på det europeiske nyhetsbildet i uken som var, sett fra Brussel

Iskalde utfordringer, flyvende pizzaesker, hengelåser til besvær og rekordmange fugleskremsler er noe av det vi fant da vi tok et uhøytidelig skråblikk på uken som var.

Noen tok utfordringen med å helle en bøtte med iskaldt vann over hodet svært alvorlig i uken som var. Illustrasjon: Morguefile

Har du tatt utfordringen med å helle en bøtte med iskaldt vann over hodet, for så å utfordre andre til å gjøre det samme? Den såkalte ”ice bucket challenge” har gått som en farsott på sosiale medier, ikke bare i USA men også i Europa, den seneste tiden.

I uken som var, trodde mange at helge Belgia tok en kollektiv utfordring da det over flere dager bøttet ned - bokstavelig talt. Den massive nedbøren, fikk begeret til å renne over mange steder – og fikk belgierne til å klage enda en gang over det begredelige august-været.

En belgier forsøkte seg på en isbøtte-vri helt utenom det vanlige. Det hele foregikk i Spania. Mannen ba en venn som er pilot om å låne et brannslukkingsfly og slippe hele 1500 liter vann i hodet på seg. Det måtte jo gå galt. Belgieren ble slått i bakken og mistet bevisstheten. Nå ligger han på et sykehus i Catalonia og håper på snarlig bedring. Så får vi håpe at oppstyret i det minste bidro til flere innsamlete midler til den gode saken som er utgangspunktet for den iskalde skyllebøtten.

Vi trodde den uheldige belgieren var ukens mest originale, men så kom vi over en historie om en nordmann via et tysk nettsted. Lars Christian fra Stjørdal helte like godt 7000 iskalde liter med vann over seg i løpet av 30 sekunder ved hjelp av en sementblander!

En mann i Tysklands ble kraftig irritert da han ble klar over at en videosnutt av en pizza som ble levert av en drone ikke var ekte. Så han konstruerte like godt et pizzakopter som faktisk virker. Den består av fire droner som ved hjelp av fjernkontroll kan transportere en pizzakartong gjennom luften. Nå vurderer tyskeren å videreutvikle oppfinnelsen til å kunne foreta helautomatiske flyvninger samt åpne esken ved ankomst.

I flere byer i Europa er det blitt en tradisjon at nygifte låser en hengelås fat i en bro og kaster nøkkelen i elven for å forsegle sin kjærlighet til hverandre. I Venezia er myndighetene ikke begeistret for den romantiske tradisjonen. De er rett og slett redd for at broene ikke skal tåle tyngden av hundrevis av hengelåser og rett og slett falle fra hverandre. På populære turiststeder i Venezia deles det nå ut løpesedler med de heller uromantiske budskapene om at ”din kjærlighet trenger ikke lenker” og ”Venezia trenger ikke ditt søppel”.

Vi avslutter i Staffordshire i England hvor en bonde hevder at han har satt ny verdensrekord i antall fugleskremsler på et jorde. Rekorden er på ikke mindre en 3312 halmstoppede figurer som folk har levert fra seg de siste par månedene. Et ganske imponerende skue, skal vi tro bildet som BBC har lagt ut på sine nettsider. Hva som videre vil skje med figurene vites ikke, men bonden har lovet at de vil bli bevart for ettertiden.

God uke! 

Til toppen