Uken som var – uke 36

Et uhøytidelig skråblikk på nyhetsbildet i uken som var, sett fra Brussel

Sommer hele året, en historisk sjøsetting i Frankrike og en nyfødt pygméflodhest i Sverige. Samt en bussjåfør som mistet rattet. Dette og mer fant vi under vår uhøytidelige titt på nyhetsbildet i uken som var.

I en dyrepark er det født noe så sjelden som en pygméflodhest. Bittelille, skrukkete "Olivia" er allerede blitt en attraksjon. Illustrasjonsfoto: Morguefile

Sommer hele året, en historisk sjøsetting i Frankrike og en nyfødt pygméflodhest i Sverige. Samt en bussjåfør som mistet rattet. Dette og mer fant vi under vår uhøytidelige titt på nyhetsbildet i uken som var.

Årets belgiske sommer var ikke mye å skryte av. Den delvis regnet bort i juli og august. Nå vurderer Belgia å la være å skru klokken tilbake i oktober og ha sommertid hele året. Det har dog ikke noe med været å gjøre. Det handler om å spare strøm, særlig i den kritiske timen mellom kl. 18 og 19, da mange fortsatt er på jobb samtidig som middagslagingen starter i de tusen hjem. Belgia risikerer strømmangel til vinteren, og nå tenkes det høyt om ulike måter å redusere forbruket.

En historisk sjøsetting fant sted i franske Roquefort i helgen som var. En fregatt fra 1780 på hele 65 meter er rekonstruert og testes nå før den legger ut på seilasen til Boston, USA. Skipet ble i sin tid seilt av Marquis de Lafayette til USA for å støtte opp om den amerikanske uavhengighetskrigen og ble dermed starten på de fransk-amerikanske relasjonene.

Lafayette presset Ludvig den 16. til å gi militær og finansiell støtte til Georg Washington, og spilte en viktig rolle i seieren over England. Overfarten tok 38 dager, men det sies ikke noe om hvor lang tid man regner med at ”Hermione” vil bruke på reisen mer enn 200 år senere i april neste år.

Like hyggelig var ikke meldingen om franskmannen som ble buret inne etter å ringt og sendt tekstmeldinger i til sin eks-kjæreste. Ikke bare noen få, men hele 21.807 meldinger og oppringinger ble det i løpet av ti måneder. Nå er det slutt, og med fengselsopphold, bot og terapi skal den forsmådde mannen få orden på sitt eget liv og slutte å plage andre.

I Sverige kom en noe uvanlig skapning til verden nylig. Har du hørt om pygméflodhest? Det er det ikke mange som har – ikke sett en, heller. Men nå finnes det en bitteliten en i Parken Zoo i Eskilstuna. Den lille skapningen har allerede fått kallenavnet ”michelin-mannen”. Svenske Aftonbladet kaller derimot Olivia søttjukken.

Pygméflodhesten hører hjemme i Vest- Afrika og er bare halvparten så stor som en vanlig flodhest. Etter to år sammen med mamma vil Olivia bli sent  til en annen dyrehage i Europa.

En bussjåfør på Malta hadde en dårlig dag på jobben i uken som var: Sjåføren kjører gjennom en rundkjøring og fortsetter på landeveien. Rattet blir mer og mer upålitelig og til slutt sitter sjåføren med rattet i hånden, mens hornet begynner å tute. Sjåføren er nå suspendert, delvis fordi han forsøkte å kjøre videre uten ratt!

God uke!

 

 

 

 

Til toppen