Uken som var – uke 43

Et uhøtidelig skråblikk på det europeiske nyhetsbildet, sett fra Brussel

I uken som var så vi et fly uten vinduer, matkjennere som har blitt lurt til å like fast food og at dronning Elizabeth har debutert på en digital plattform.

Illustrasjonsfoto: Morguefile

Britiske utviklere jobber med en framtidsvisjon som kan føre til at dem som lider av flyskrekk, får det enda verre når de skal ut og reise. De forslår nemlig at framtidens fly bør være uten vinduer og i stedet være kledd innvendig med skjermer som projiserer utsiden av flyet. Ifølge illustrasjonsbildet i denne artikkelen vil det føre til en svært annerledes flyopplevelse. Hensikten er å bli kvitt vindusglassene, noe som vil gjøre flyene mye lettere.

Den spanske kvinnen som fløy fra Brussel til Den dominikanske republikk forrige uke hadde nok annet å tenke på enn utsikten fra flyet. Da hun landet fant nemlig tollerne ut at hun forsøkte å smugle 55 500 euro inn i landet. Pengene hadde hun gjemt unna inni kroppen, ved å svelge kapsler med penger. Kvinnen ble plassert under observasjon til naturen gikk sin gang, og pengekapslene kom ut igjen i den andre enden.

I Nederland har gourmetfantaster blitt lurt opp i stry av et tv-team. Under en messe for organisk mat serverte et produksjonsselskap noe de påsto var en organisk hamburger, som var et sunnere alternativ til fastfood-kjedenes menyer. I virkeligheten var alt de serverte kjøpt hos McDonalds, men det hindret ikke deltagerne i å spre om seg med superlativer om hvor overlegen maten de fikk servert var sammenlignet med maten man fikk på – ja nettopp, McDonalds.

New York Times har publisert en liste over det de kaller «Europas tolv skatter». Her finner man blant annet gatekunst i Berlin, design i København, paprika i Budapest og sjokolade i Brussel. Noe å la seg inspirere av for den europeiske turist.

I serien «kjent person twitrer for første gang» har vi nå kommet til Dronning Elizabeth. Dronningen sendte av gårde sin første beskjed på mikrobloggingstjenesten under åpningen av en utstilling på Science Museum i London.

Til toppen