Uken som var – uke 9

Ey uhøytidelig skråblikk på nyhetsbildet i uken som var sett fra Brussel

Sovende innbruddstyver, en invitasjon som ble sendt til titusener istedenfor tusen, særdeles sterkt nordys og en leddkledd akekonkurranse er noen av de mer uhøytidelige nyhetene vi fant i uken som var.

Nordlyset var ekstra sterkt i uken som var og kunne oppleves så langt syd som England. Illustrasjon: Morguefile

En aktuell kandidat til ukens tabbe er Arbetsförmedlingen, Sveriges motsvar til NAV i Norge. Planen var å invitere om lag tusen personer til en rekrutteringsdag i Stockholm via sosiale medier. Litt for sent oppdaget man at det istedenfor var sendt ut invitasjon til intet mindre enn 61 000 personer.

Dermed oppstod det komplette kaos utenfor kontorlokalene hvor møtet skulle foregå. Noen hadde reist milevis. De ansatte utløste overfallsalarm og de åtte politienhetene som rykket ut kunne fortelle om at det hersket en litt dårlig stemming på stedet. Men arbeidsgleden var det tydeligvis ikke noe å si på!

Nordlyset har til alle tider fascinert mennesker. De siste årene er lysfenomenet som danser over nattehimmelen blitt en turistattraksjon lengst nord i Norge hvor forholdene oftest er best. Men i forrige uke kunne et kraftig nordlys sees så langt syd som til England, og sosiale medier flommet raskt over av begeistrete meldinger med fargerike illustrasjoner. En uvanlig kraftig solstorm skal ha vært årsaken.

En annen luftig nyhet fra de britiske øyer er at luftskipet nå gjør comeback. Det nye luftskipet er verdens lengste luftfartøy, trenger ingen rullebane for å lette og har et mannskap på to bare personer. «Luftskipet har alltid vært med oss, det har bare ventet på at den nødvendige teknologien skulle utvikles», sier en av luftskipets hovedinvestorer, pilot og Iron Maiden-vokalist Bruce Dickinson, som har planer om å fly doningen jorda rundt – to ganger. 

En mann i den belgiske byen Antwerpen ble mildt sagt overrasket da de fant en innbruddstyv sovende i en seng i huset sitt da han kom hjem fra nattevakt. Inngangsdøren var brutt opp, og i huset sov også hans kone og barn. Mens mannen ringte politiet, våknet konen som selv kom over innbruddstyv nummer to. Til tross for at de hadde lommene fulle av tyvegods, påstod begge de ubudne gjestene hardnakket at de kun var ute etter et sted å sove for natten.

Vi tar også med meldingen om at fire tusen personer så langt har meldt seg inn i en gruppe som tar til orde for at Sardinia skal bli den 27. kantonen i Sveits. Det er selvfølgelig på Facebook kampanjen pågår. Formålet med å selge den italienske øyen skal visstnok være å bedre landets økonomiske situasjon. Høyst uformelle kommentarer i Sveits skal visstnok være positive, særlig blant dem som alltid har drømt om at alpelandet skal få sin egen marine.

Tyskland slo England i naken-ake-mesterskapet (ja, du leste riktig) som gikk av stabelen i Magdeburg i Tyskland i uken som var. Den milde vinteren førte til at mesterskapet måtte gjennomføres på kunstsnø. Basert på reportasjen og bildene av halvnakne og til dels dårlig sladdete deltakere av begge kjønn, så er vi en smule usikker på hva som både var formålet med konkurransen, hvem den var ment for og ikke minst hensikten med å skrive hjem om arrangementet. Dårlig sladding til tross, vi lar reportasjen slippe gjennom sensuren for denne gang.

God uke!

Til toppen