Dyrker skapeglede

Torsdag var to unge entreprenører på besøk i Nærings- og fiskeridepartementet. Der fikk de møte statssekretærene Dilek Ayhan og Eirik Lae Solberg

 

Unge entreprenører møter statssekretærer
Statssekretær Eirik Lae Solberg, Irene Wahlstrøm, Hanne Marte Strøm Vestlund og statssekretær Dilek Ayan. (Foto: Sandra Clark/NFD)

Irene Wahlstrøm (17 år) fra ungdomsbedriften ”Mat i nærheten” og Hanne Marte Strøm Vestlund (18 år) fra ungdomsbedriften ”Solution UB” var på besøk hos NFD på torsdag. Irene går på Hvam videregående skole og Hanne går på Nes videregående skole, begge i Nes kommune.

- Vi trenger mer entreprenørskap og innovasjon for å sikre Norges vekstevne for fremtiden. Ungt entreprenørskap er en sentral samarbeidspartner i regjeringens arbeid for å fremme entreprenørskap i utdanningen. Elever og studenter utfordres tidlig til å tenke nytt og skape verdier. Gjennom vår satsning ønsker vi å bidra til at Ungt entreprenørskap kan videreføre det gode samarbeidet med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører som arbeider for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv, sier statssekretær Dilek Ayhan.

Statssekretærene lot seg inspirere av studentenes entusiasme og skaperlyst. De syntes det var veldig spennende å bli presentert for deres ungdomsbedrifter og forretningsideer.  – Vi ønsker dere lykke til videre, sier statssekretær Dilek Ayhan.

Mat i nærheten driver en nettside og en app. Der kan bønder, gårdsbutikker og restauranter registrere seg og møte aktuelle kunder. Målgruppen er miljøbevisste og kvalitetsbevisste kunder som er opptatt av lokale produkter. Fra nettsiden/appen kan kunder søke etter det de ser etter, og finne ut hvem som tilbyr ulike kvalitetsprodukter i nærområdet.

Solution UB utvikler en app hvor du kan legge inn en handleliste. Appen sammenligner sluttsummen fra ulike butikker slik at du lett ser hva som blir rimeligst for deg som kunde.

Til toppen