Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Vil ha nye fiske-forskere landet rundt

Fem nye marine læringsmoduler skal få barn og unge på kroken.

Fem nye marine læringsmoduler skal få barn og unge på kroken.

- Sjømatnæringen er pekt ut til å bli en av Norges viktigste framtidsnæringer.  Læring, forskning, innovasjon og utvikling blir helt avgjørende for om vi klarer å utnytte potensialet. Derfor er det så viktig at barn og unge får se hvilke muligheter som ligger i denne næringen, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker.

Nærings- og fiskeridepartementet gir 1 million kroner til utvikling av fem nye marine moduler innenfor Newtonkonseptet. Dette er komplette naturvitenskapelige undervisningsopplegg tilpasset læreplanen. De nye modulene vil være tilgjengelige for Newton-rom over hele landet.  

Følgende har fått støtte:

  • Kunnskapssenteret i Gildeskål : ”Rømming og fiskevelferd
  • SALT:  ”Blått eventyr”
  • Lenvik kommune :”Fra fjord til bord”  
  • Sør Trøndelag fylkeskommune : ”Kamskjell som miljøindikator” og ”Oseanografi

-  Jeg er fornøyd med at vi har fått en så stor faglig bredde i de nye Newton-modulene. Det gjenspeiler at sjømatnæringen er mangfoldig og at det er mange spennende karrieremuligheter. Nå håper jeg hele landets skoler tar i bruk modulene slik at vi kan vekke interessen også utenfor de vante rekkene, sier fiskeriministeren. 

Departementet har i 2014 avsatt 600 000 kroner til innkjøp av utstyr som Newtonrommene trenger for å kunne bruke en marin modul. Midlene tildeles eier av Newtonrommet.

Til toppen