Vil redusere matsvinnet

Dette innholdet er mer enn 6 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug bevilger kr 700.000 til ForMat, næringslivets prosjekt for å redusere matsvinn. Matsvinn utgjør betydelig verdier både for matindustrien, dagligvarebransjen og for forbrukerne.

Hvert år kastes nesten 400 000 tonn brukbar mat i Norge. Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug bevilger nå kr 700.000 til ForMat-prosjektet, næringslivets prosjekt for å redusere matsvinn. Landbruks- og matdepartementet har støttet ForMat siden oppstart og øker nå støtten i 2014.

- Vi kaster for mye mat. Matsvinn utgjør betydelige verdier både for matindustrien, dagligvarebransjen og for forbrukerne, og må reduseres, mener landbruks- og matminister Listhaug. 

Tiltak mot matsvinn
Matvetts ForMat-prosjekt gjennomfører ulike tiltak mot matsvinn gjennom verdikjeden fra matindustri, dagligvarehandel og forbruker. Blant tiltakene er systematisk kartlegging av matsvinn, nettverkssamarbeid mellom bedrifter og forsknings- og utviklingsmiljøer, og kommunikasjon rundt forebygging av matavfall. Prosjektet har god forankring i næringslivet. ForMat-prosjektet har som mål å redusere mengden nyttbart matavfall med 25 prosent fra 2009 til 2015.

ForMat-prosjektet er tildelt støtte fra de nasjonale omdømmemidler for landbruk og mat.