Aibel starter byggingen av ny plattform til Sverdrup-feltet

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg markerte i dag byggestart for den nye prosessplattformen til Sverdrup-feltet ved Aibels verft i Haugesund. Plattformen skal installeres som en del av Sverdrups andre byggetrinn.

'
Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg utførte det første stålkuttet for den nye prosessplattformen til Sverdrup-feltet sammen med lærling innen sveisefag, Hannah Pettersen, på Aibels verft i Haugesund 15. mai. Foto: Peder Qvale/OED

— At Aibel har vunnet denne kontrakten er et godt eksempel på at norsk leverandørindustri er konkurransedyktig. Å markere oppstarten på byggingen av en slik avansert produksjonsinnretning, er en stor ære for meg, sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp).

Freiberg gjorde i dag første stålkutt for plattformen sammen med lærling Hannah Pettersen ved verftet.

— Det er spesielt morsomt å få gjøre dette sammen med Hannah Pettersen – en lærling som i er starten på en forhåpentligvis lang karriere i Norges største og viktigste næring, sier han.

'
Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg talte til forsamlingen på Aibels verft i Haugesund under det første stålkuttet til den nye prosessplattformen til Johan Sverdrup-feltet. Foto: Peder Qvale/OED

— Når Aibel vinner kontrakter som dette er det viktig langt utenfor verftet. Den store jobben som nå skal gjøres i forbindelse med andre byggetrinn av Sverdrup-prosjektet vil gi oppdrag til mange bedrifter i hele landet, særlig på Vestlandet, sier olje- og energiministeren.