Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Alle drepte i trafikken skal obduseres

Regjeringen legger i dag frem en lovproposisjon med forslag om at det skal gjennomføres rettsmedisinsk obduksjon av alle drepte i trafikken.

– Å vite årsaken til en dødsulykke kan være viktig for de pårørende. Denne kunnskapen kan også hjelpe oss å forebygge fremtidige ulykker og tap av liv i trafikken. Det er et viktig for folkehelsen, sier helseminister Bent Høie. 

Et hovedmål for regjeringens transportpolitikk er at det ikke skal skje ulykker med drepte eller hard skadde i trafikken. Mer kunnskap og informasjon om årsaker til trafikkulykker er svært viktig for å målrette arbeidet med trafikksikkerhet.

– Vi har et mål om null drepte og hardt skadde i trafikken. Heldigvis har vi de siste årene sett en gledelig nedgang i de alvorligste ulykkene, men ethvert tapt liv i trafikken er ett for mye. I arbeidet med å hindre flere trafikkulykker er det viktig å forstå hvorfor ulykkene skjer. Obduksjon av alle trafikkdrepte kan gi oss viktig kunnskap som kan bidra til å redde flere liv, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

Lovforslaget innebærer endringer i både obduksjonsloven og vegtrafikkloven.

Les lovforslaget her.

Til toppen