Åpnet Norges stand på Grüne Woche

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug åpnet i dag den norske standen på Grüne Woche. På årets utstilling er over 80 ulike produsenter og bedrifter innen mat og reiseliv fra regionene Fjord-Norge, Nord-Norge og Trøndelag til stede på verdens største mat og forbruker messe i Berlin.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug åpnet i dag den norske standen på Grüne Woche. På årets utstilling er over 80 ulike produsenter og bedrifter innen mat og reiseliv fra regionene Fjord-Norge, Nord-Norge og Trøndelag til stede på verdens største mat og forbruker messe i Berlin. 

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug åpner Norges stand på Grüne Woche 2014, i bakgrunnen konstituert direktør i Innovasjon Norge, Finn Kristian Aamot. Foto: Vidar Alfarnes

- Norsk mat og matkultur er blitt en stadig viktigere del av reiselivsproduktene. Internasjonale turister etterspør i økende grad lokalt forankrede mat-, kultur-, jakt-, fiske- og naturopplevelser med utgangspunkt i stedet de besøker. Turistene vil ha det spesielle og særegne, både når det gjelder mat og andre opplevelser, sa Listhaug i sin åpningstale i dag. 

Annbjørg Lien spilte under åpningen.
Annbjørg Lien spilte under åpningen. Foto: Vidar Alfarnes

Næringslivsdelegasjonen som følger statsråden til Berlinog en rekke andre besøkende var til stede under messeåpningen. Norges deltakelse på Grüne Woche skal bidra til å styrke omdømmet for norsk mat og reiseliv. Messen er også en viktig arena for dialog og for utvikling av ny politikk og nye virkemidler innenfor landbruk, mat og reiseliv. 

Listhaug tok seg god tid til å gå rundt på den norske standen i formiddag og snakke med utstillere. 

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug sammen med utstillere fra De Historiske Hoteller på Norges stand på Grüne Woche 2014.
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug sammen med utstillere fra De Historiske Hoteller på Norges stand på Grüne Woche 2014. Foto: Vidar Alfarnes
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug sammen med f.v.: Hanne Refsholt, deltaker fra Tine i næringslivsdelegasjonen, og en av utstillerne på Tines stand.
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug sammen med f.v.: Hanne Refsholt, deltaker fra Tine i næringslivsdelegasjonen, og en av utstillerne på Tines stand. Foto: Vidar Alfarnes
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug og utstillere fra Røros og Trøndelag.
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug og utstillere fra Røros og Trøndelag. Foto: Vidar Alfarnes

- Vi har opplagt mye norsk mat å være stolt over. Her i Berlin kan vi teste egne produkter, knytte internasjonale kontakter og vinne erfaring slik at vi kan bli bedre i en sterk, internasjonal konkurranse, sier Sylvi Listhaug.  

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug og kokkene på kjøkkenet på Norges stand på Grüne Woche 2014.
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug og kokkene på kjøkkenet på Norges stand på Grüne Woche 2014. Foto: Vidar Alfarnes

Internationale Grüne Woche, 17.01. - 26.01.2014
Messe Berlin: Norwegen, Standnr 114, hall 8.2,
Messedamm 22, D - 14055 Berlin  

Til toppen