Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Åpning av Mela-festivalen

Statsminister Erna Solberg åpnet Mela-festivalen 14. august 2015.

Kjære alle sammen!

Melafestivalen ble første gang arrangert i Oslo i 2001, som en festival for norsk- pakistansk kulturutveksling. Etterhvert har Mela utviklet seg til å bli en festival for kunst- og kulturuttrykk fra hele verden og er i dag en av Norges største med nærmere 250 000 besøkende fordelt på tre dager. Siden 2008 har Melafestivalen vært en knutepunktfestival.

Mela er en folkefest. 

Mela betyr "å møtes" på sanskrit, og festivalen lever opp til navnet. Mela er en viktig møteplass for mennesker – på tvers av religion, generasjoner og kulturer.

Gjennom musikk, dans, mat og aktiviteter for barna, brytes de språklige barrierene og vi kan finne nye fellesskap. Festivalen kan brukes av hele familien, uten at det koster noe.  

I noen dager i august hvert år, kan du være med på en reise rundt i vår mangfoldige verden ved å ta turen til Rådhusplassen.

Mela fremmer fellesskap, forståelse og toleranse. På Mela møter vi mennesker ansikt til ansikt. Mela gir ikke bare spesielle opplevelser, men bidrar til å bygge broer mellom mennesker. Vi møter folk og får inntrykk vi ellers ikke hadde fått.

I år forstår jeg at det også skal debatteres her på Mela. Unge i arbeidslivet og diskriminering av minoritetsungdom i arbeidslivet, er tema for debatter i morgen og søndag.  Viktige tema det er klokt å diskutere.

Nå gleder jeg meg til å gå rundt på festivalområdet om litt og se meg rundt på alt spennende dere har å vise frem.

Det er en stor glede og ære for meg å åpne Melafestivalen 2015! Nyt møtene, dansen, maten og musikken disse dagene. Ta en bit av verden med deg hjem!

Til toppen