Aspaker til Malta

Blå og bærekraftig vekst står på dagsorden når de nord-atlantiske fiskeriministerne møtes hos EUs fiskerikommisær på Malta denne uken.

- Vi lever i en verden i dramatisk endring, hvor behovet for bærekraftig produsert mat stadig øker. Mens over 70 prosent av jordens overflate er dekket av vann, kommer kun en liten prosentandel av maten vi spiser fra havet. Den blå åkeren kan bli viktigere både for næringsutvikling og som et sunt og viktig bidrag til å mette verdens befolkning, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker.

 Aspaker deltar 16.-17. juli på Nord-Atlantisk fiskeriministerkonferanse i Valletta i Malta. Konferansen samler representanter fra Canada, EU, Færøyene, Grønland, Norge og Russland. EU-kommissær for Directorate General of Maritime Affairs and Fisheries, Karmenu Vella, er vertskap for årets konferanse der temaet er Creating a Dynamic Blue Economy in the North Atlantic.

 - Vi som forvalter havets ressurser i Nord-Atlanteren har både et ansvar og en mulighet til å bidra til verdens matproduksjon. Vi deler et felles hav og det er viktig at vi deler kunnskap om bærekraftig forvalting, god kontroll og miljøvennlig teknologiutvikling, sier Elisabeth Aspaker.

 

 

 

Til toppen