Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Bedre tilbud til slagpasienter

Det er store variasjoner i hva slags oppfølging slagpasienter får etter utskriving fra sykehuset. Et pakkeforløp for rehabilitering skal gi pasienten et bedre og mer tilpasset tilbud i kommunene.

-Mange som har blitt rammet av hjerneslag føler seg utrygge og engstelige når de reiser hjem fra sykehuset. Det er viktig å komme i gang med rehabilitering så raskt som mulig. Pakkeforløpet skal gi bedre oppfølging og større trygghet for både pasienter og pårørende, sier helseminister Bent Høie.

Rundt 12 000 personer rammes årlig av hjerneslag i Norge. Hjerneslag er en av de vanligste årsakene til alvorlig funksjonsnedsettelse. Helsemyndighetene har tidligere laget pakkeforløp for behandling av hjerneslag på sykehus. Nå utvides dette pakkeforløpet til å omfatte oppfølging og rehabilitering i kommunene. Målet er å gi slagrammede et helhetlig og forutsigbart tilbud gjennom hele behandlingsforløpet.

-Heldigvis ser vi at stadig flere overlever hjerneslag på grunn av rask og god akuttbehandling på sykehus. Det er viktig at disse også får god oppfølging når de reiser hjem. Det vil gi bedre livskvalitet for den enkelte og bidra til at mange kan fortsette i arbeidslivet, sier Høie.   

Pakkeforløpet inneholder anbefalinger om hva slags type behandling som bør gis, og når i forløpet pasienten bør få denne behandlingen.

Les mer

Til toppen