Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinvitasjon

Bedriftsbesøk på Sola om digital sikkerhet

Samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde besøker bedriften Gasum AS i Sola kommune tirsdag 29. oktober.

Besøket skjer i forbindelse med den nasjonale sikkerhetsmåneden 2019.

Samfunnssikkerhetsministeren besøker Gasum AS for en orientering om hvordan bedriften jobber med digital sikkerhet, hvilke utfordringer de møter og hvilke behov de har. Gasum jobber innenfor gassektoren og energimarkedet, og har landets største produksjonsanlegg for flytende naturgass i Risavika utenfor Stavanger.

Pressen inviteres til å delta under Gasum og samfunnssikkerhetsministerens samtale om ti råd for digital sikkerhet fra regjeringens nasjonale strategi for digital sikkerhet og en omvisning på Gasums anlegg.

Av sikkerhetshensyn ber vi om at media melder seg i god tid før de kommer.

Tid: Tirsdag 29. oktober kl. 12:30–15:30
Sted: Kontinentalvegen 31, 4056 Tananger

Kontakt: Kommunikasjonsrådgiver Linda Hafstad (470 38 968)

Digital sikkerhet i næringslivet

Næringslivet spiller en svært viktig rolle i arbeidet med samfunnssikkerheten. En del av regjeringens nasjonale strategi for digital sikkerhet er ti grunnleggende råd som alle virksomheter bør følge. Målet med rådene er å bygge en sikkerhetsgrunnmur i samfunnet. De ti rådene er utarbeidet gjennom et utstrakt offentlig-privat samarbeid.

– Alle må ta ansvar for god digital sikkerhet, enten du er samfunnssikkerhetsminister, leder for en bedrift eller bare liker å være på Facebook, sier Smines Tybring-Gjedde.

En undersøkelse fra Næringslivets sikkerhetsråd viser at bare et mindretall følger opp ved å lese PSTs og NSMs årlige rapporter om trussel- og risikobilde. Her må det gjøres en større innsats i virksomhetene.

Til toppen