Ber Tyskland ta opp antibiotikaresistens

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug ber statssekretæren i det tyske mat- og landbruksdepartementet, Maria Flachsbarth, ta opp antibiotikaresistens som et hovedtema på den internasjonale landbrukskonferansen i Berlin i januar neste år. Her møtes rundt 80 statsråder fra hele verden for å diskutere matsikkerhet og andre globale landbrukspolitiske problemstillinger.

- Antibiotikaresistente bakterier er en av de største utfordringene vi står overfor i årene fremover. Overforbruket av antibiotika er et stort helseproblem og det internasjonale landbruket må ta sin del av ansvaret for å redusere de betydelige negative virkningene. Her må Europa jobbe sammen, sa Listhaug. Statssekretæren i det tyske mat- og landbruksdepartementet, Maria Flachsbarth og hennes delegasjon, besøker denne uken Norge for å lære av de erfaringen Norge gjør på dyrevelferd, spesielt i svineproduksjonen.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug og statssekretæren i det tyske mat- og landbruksdepartementet, Maria Flachsbarth under dagens møte.
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug og statssekretæren i det tyske mat- og landbruksdepartementet, Maria Flachsbarth under dagens møte. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Tyskland er Europas største svineprodusent, og besøket er en del av den tyske mat- og landbruksministeren Christian Schmidts initiativ: "Et spørsmål om holdning. Nye veier for bedre dyrevelferd", der blant annet en målsetning er å kunne avstå fra den rutinemessige halekuperingen av nyfødt spedgris i tyske grisehus.    

Etter besøket hos Listhaug går turen for Maria Flachsbarth til Veterinærinstituttet, der de også vil treffe representanter fra Mattilsynet og Animalia, samt svineprodusenter. Statssekretæren fra Berlin og hennes delegasjon vil være i Norge fra 25.-27. oktober.