Vis hele kalenderen

19.10.2017

 • Besøk på Dyre gård

  Jon Georg Dale| regjeringen.no

  Sted: Dyreveien 151, Moss

  Landbruks- og matminister Jon Georg Dale besøker Dyre Gård i Rygge sammen med Vegard Skjesol, fra Ungt Entreprenørskap, som er på jobb med landbruks- og matministeren.

  Kontakter:

  • Dyre gård: Hans Olav Bjerketvedt. Tlf 900 91 472.
  • For landbruks- og matministeren: Ståle Norang. Tlf 414 38 011.

  Dyre gård

  Dyre gård er Eplegården i Rygge. Gården har utvidet fruktproduksjonen mye de seinere årene og har nå ca 35.000 epletrær. Dyre var av de første som importerte epletrær fra utlandet etter at importforbudet ble opphevet i 2015. Dyre gård har eget gårdspresseri og produserer eplemost, EpleSnacks, eplemos/syltetøy og eplesorbet i samarbeid med Bamsrudlåven Gårdsis i Mysen. Det meste av produksjonen er økologisk. Dyre gård har flere ganger mottatt Spesialitetsmerket, og vant hovedfinalen i "Det norske måltid" i 2016.

  Vegard Skjesol (18) på jobb med landbruks- og matministeren

  Vegard Skjesol (18) får torsdag den 19. oktober en dag utenom det vanlige når han skal bli med landbruks- og matminister Jon Georg Dale på jobb, og besøket på Dyre gård. Det var prestasjonene som leder daglig leder i ungdomsbedriften Fargekoden UB som sikret den unge landbruksvikaren plass på "Leder for en dag", som er et årlig arrangement i regi av Ungt Entreprenørskap og Manpower Group. Skjesol er elev ved Mære landbruksskole.

Til toppen