Presseinformasjon

Portugals president på offisielt besøk til Norge 4.-6. mai 2015

Portugals president Aníbal Cavaco Silva besøker Norge 4. til 6. mai. Det offisielle besøket finner sted i Oslo 4. mai og i Bergen 5. og 6. mai. Presidenten blir ledsaget av tre ministre med ansvar for henholdsvis landbruk og hav, undervisning og forskning samt energi og miljø, i tillegg til en større næringslivsdelegasjon.

Som nære, allierte partnere i EUs indre marked og utadvendte kyststater i Europas utkant har Portugal og Norge mange felles interesser. Forvaltning, forskning og bærekraftig utnyttelse av havets ressurser er blant de viktigste. Dette temaet vil også bli reflektert under besøket, blant annet i form av et seminar om samarbeid og forskning på marine ressurser. Andre fokusområder under det offisielle besøket vil være energi- og næringslivssamarbeid.

I Oslo vil programmet blant annet omfatte audiens og lunsj med Deres Majesteter kong Harald og dronning Sonja og middag på Akershus Slott der statsminister Solberg er vert. Presidenten vil også ha samtale med statsministeren med påfølgende pressemøte.

President Cavaco Silva vil sammen med statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Bjørn Haugstad, åpne et seminar om marin forskning og samarbeid i regi av Norges forskningsråd. I den forbindelse vil det også inngås en MoU (Memorandum of Understanding) mellom Norges forskningsråd og The Foundation for Science and Technology fra Portugal.

I Bergen vil president Cavaco Silva besøke Norsk Sjømatsenter på Bryggen hvor en MoU om marin forskning vil signeres sammen med fiskeriminister Elisabeth Aspaker. Videre vil presidenten besøke Kystvaktfartøyet KV Tor, Havforskningsinstituttets forskningsstasjon på Austevoll, Lerøys fiskeoppdrettsanlegg på Buarøy, og Bekkjarvik, hvor det blir servert lunsj på Bekkjarvik Gjestgiveri. Fiskeriministeren vil være vertskap under besøket i Bergen.

Akkrediteringsfrist: Torsdag 23. april 2015.

Akkreditering sendes til: press@mfa.no

Ytterligere informasjon: Kristin Helene J. Hafseld, mobil: 916 18 604, khj@mfa.no

Til toppen