Utenriksminister Brende besøker Afghanistan

Priv. til red.

Utenriksminister Børge Brende besøker Afghanistan 8. november. Brende møter blant andre landets nye president Ashraf Ghani, Chief Executive Officer Abdullah Abdullah og utenriksminister Zarar Ahmad Moqbel Usmani.

Brendes besøk er hans første etter valget og presidentskifte i Afghanistan. Besøket gir anledning til å møte landets nye politiske ledelse og ha samtaler om norsk sivil og militær bistand til Afghanistan. 

Besøket er også viktig for planleggingen av et høynivåsymposium om kvinners stilling i Afghanistan som skal arrangeres i Oslo 23. november. Symposiet arrangeres i samarbeid med afghanske og amerikanske myndigheter. Fra Afghanistan kommer førstedame Rula Ghani, som har spesielt ansvar for kvinner, barn og internt fordrevne. Utenriksminister Brende vil i den forbindelse møte Rula Ghani under sitt besøk i Kabul.

Afghanistan er et fokusland for norsk utviklingssamarbeid, og Norge bidrar med 700 millioner kroner til landet i 2014. Utdanning, godt styresett og landsbygdutvikling er prioriterte tema for samarbeidet.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Veslemøy Lothe Salvesen, 995 68 584

Til toppen