Besøkte leverandørindustri i Møre og Romsdal

Olje- og energiminister Tord Lien besøkte fredag Rolls Royce Marine og NCE Maritime i Ålesund, og Kleven verft i Ulsteinvik. Under besøket fikk han presentert den maritime klyngen i Møre og Romsdal.

- Det som skjer på Møre er imponerende. Dette er lokalsamfunn som har bedrifter, kompetanse og ressurser til å levere maritimt utstyr som er verdensledende. Den kunnskapen som er opparbeidet her er en stor ressurs for hele landet, sier olje- og energiminister Lien.

Den maritime virksomheten i Møre og Romsdal har lange tradisjoner. Dyktige redere, skipsdesignere og utstyrsprodusenter har gjort fremveksten av denne virksomheten mulig, og i dag er de blant de ledende i verden innen leveranser til offshorevirksomheten.

Kleven er landets største norskeide skipsbyggingskonsern med om lag 770 fast ansatte. Rolls Royce Marine er Møre og Romsdals største enkeltbedrift innen petroleumsrelatert virksomhet, og senter for konsernets marine virksomhet i Norden. NCE Maritime er kunnskaps- og kompetanseklyngen med kontor i Ålesund. Klyngen inkluderer blant annet 18 rederier, 14 skipsverft og mer enn 172 utstyrsleverandører.

Olje- og energiminister Tord Lien besøkte Rolls Royce Marine og kunnskapsparken i Ålesund. (HSI/OED)

 

Olje- og energiminister Tord Lien på besøk hos Kleven verft sammen med stortingsrepresentant Oskar Grimstad, FrP, (til venstre) og administrerende direktør Ståle Rasmussen (til høyre). (HSI/OED)
Til toppen