Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Blåfjelldal åpner Smakens Uke

Statssekretær Hanne Maren Blåfjelldal i Landbruks- og matdepartementet deltar på åpningen av Smakens Uke på Vitensenteret i Bergen torsdag 31. oktober, Bergen Kokkelaug, Landbruks- og matdepartementet og 200 skolebarn er tilstede.

Smakens uke logo

Statssekretær Hanne Maren Blåfjelldal i Landbruks- og matdepartementet deltar på åpningen av Smakens Uke på Vitensenteret i Bergen torsdag 31. oktober, Bergen Kokkelaug, Landbruks- og matdepartementet og 200 skolebarn er tilstede.

På programmet står flere presentasjoner, utstillingen ”Velkommen til bords” - en aktivitetsløype om mat og smak for elever, og smakstesting av epler ved Bioforsk Ullensvang. 

Statssekretær i Landbruks- og matdepartementet Hanne Maren Blåfjelldal
Statssekretær i Landbruks- og matdepartementet Hanne Maren Blåfjelldal åpner Smakens Uke torsdag 31. oktober. (Foto: SMK)

Tid: 31. oktober kl. 09.15-13.15
Sted: VilVite, Bergen vitensenter AS, Thormøhlensgate 51, 5006 Bergen.

Kontaktperson for statssekretær Hanne Maren Blåfjelldal: Astraea Antal, Landbruks- og matdepartementet, mobil 934 31 930.

Barn og smak
I løpet av Smakens uke skal bortimot 1000 elever og lærere delta på undervisning i gastronomisk naturfag, smakstesting, ernæring og flere aktiviteter om mat og smak. Noe smaker søtt og godt, mens noe smaker rart og kanskje ikke fullt så godt. Her får man teste ut smaksløkene sine og kanskje finne ut mer om hvorfor vi opplever smak så forskjellig. Mye å lære samtidig som man har det gøy. 

Fra 31. oktober til og med 5. november arrangeres smaksaktiviteter for både skoleklasser og fritidsgjester på VilVite. Det aller meste foregår i VilVites nye temautstilling Velkommen til bords! som handler om mat, hva vi spiser, hvordan vi spiser og hvordan mat påvirker oss. 

Til toppen