Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Blåfjelldal imponert over Smakens Uke

Statssekretær Hanne Maren Blåfjelldal deltok i dag på åpningen av Smakens Uke på VilVite-senteret i Bergen sammen med 6.-klassinger fra Hordaland, og er imponert over satsingen rundt Smakens Uke.

Smakens uke logo

Statssekretær Hanne Maren Blåfjelldal deltok i dag på åpningen av Smakens Uke på VilVite-senteret i Bergen sammen med 6.-klassinger fra Hordaland, og er imponert over satsingen rundt Smakens Uke.

I løpet av Smakens Uke skal bortimot 1000 elever og lærere delta på undervisning i gastronomisk naturfag, smakstesting, ernæring og flere aktiviteter om mat og smak. Statssekretær Hanne Maren Blåfjelldal deltok i dag på åpningen av Smakens Uke på VilVite-senteret i Bergen sammen med 6.-klassinger fra Hordaland, og er imponert over satsingen rundt Smakens Uke.

- Jeg er imponert over temautstillingen Velkommen til bords!, og over hele satsingen rundt Smakens Uke. Elevene som har deltatt her i dag har vært engasjerte og fått gode opplevelser rundt de ulike smakene vi finner i mat og smak. Undervisningsopplegget og elevquizen som som er tilgjengelig over nettstedet til Smakens Uke er et flott tilbud som kan bidra til å øke barns oppmerksomhet rundt mat, sier Blåfjelldal.

Fra 31. oktober til og med 5. november arrangeres smaksaktiviteter for både skoleklasser og fritidsgjester på VilVite-senteret i Bergen. Det aller meste foregår i VilVites nye temautstilling Velkommen til bords! som handler om mat, hva vi spiser, hvordan vi spiser og hvordan mat påvirker oss.

 

Statssekretær Hanne Maren Blåfjelldal smaker sammen med barna på smaksverkstedet ViVite under åpningen av Smakens Uke i Bergen i dag.
Statssekretær Hanne Maren Blåfjelldal smaker sammen med barna på smaksverkstedet ViVite under åpningen av Smakens Uke i Bergen i dag. (Foto: LMD)
 
Blindtest.
Blindtest. (Foto: LMD)

Smakens Uke i Stavanger
200 sjetteklassinger har også sjekket smaksløkene sine under åpningsarrangement for Smakens Uke i Måltidets Hus i Stavanger. I en egen smaksløype gjennom hele Måltidets Hus fikk elever fra Storhaug, Madlavoll og Teinå skoler i Stavanger, Sviland skule i Sandnes, Goa skole i Randaberg og Røyneberg skole i Sola prøve ut luktesansen og smakssansen.

Smakens Uke
Landbruks- og matdepartementet inviterer til å delta i Smakens Uke, 28. oktober til 3. november. Smakens Uke arrangeres i samarbeid med Opplysningskontorene i landbruket, Norges Kokkemesteres Landsforening, Nofima, VilVite-senteret i Bergen og Måltidets hus i Stavanger. Hensikten er å øke bevisstheten rundt matkvalitet og matglede. Smakens Uke er årlig begivenhet i mange land, også Norge. I år arrangeres uka for åttende gang. Også i år rettes oppmerksomheten spesielt mot barn og unge.

Landbruks- og matdepartementet står bak Smakens Uke i samarbeid med Opplysningskontorene i landbruket, Norges Kokkemesteres Landsforening, Nofima, VilVite-senteret i Bergen og Måltidets Hus i Stavanger

Barn som smaker
Barn som smaker
Elever fra Storhaug, Madlavoll og Teinå skoler i Stavanger, Sviland skule i Sandnes, Goa skole i Randaberg og Røyneberg skole i Sola deltok på Smakens Uke. (Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen/Måltedens Hus)
Til toppen