Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

SEARCH-senteret

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad og kunnskapsminister Iselin Nybø ga det nyetablerte biomedisinske forsknings- og utdanningssenteret SEARCH i Sandnes beskjeden om at de skal få en fast årlig bevilgning.

– Dette senteret har i praksis kommet frem på grunn av et godt samarbeid i regionen mellom ulike aktører, som Sandnes kommune og regjeringen. SEARCH blir en "hub" for innovasjon innen helse for både folk og dyr, og blir en arena for tekniske løsninger, kurs og kunnskapsoverføring. Regjeringen har tro på senteret og derfor sikres det 10 millioner i driftsmidler, sier Bollestad.

Bollestad og Nybø besøker SEARCH-senteret
Fra venstre: Veterinær og daglig leder Marianne Oropeza-Moe, kunnskapsminister Iselin Nybø og landbruks- og matminister Olaug Bollestad. Foto: Landbruks- og matdepartementet

En årlig bevilgning 

I 2016 ble det på statsbudsjettet bevilget 8 millioner kroner som engangsmidler til nybygg av SEARCH, samt 12 millioner kroner som engangsmidler til medisinsk utstyr og inventar i 2018. I 2019 ble det bevilget 10 millioner kroner til senteret, og statsrådene bekreftet under besøket at senteret vil motta en fast årlig bevilgning.

Skal bedre dyr- og folkehelsen 

Dette sikrer fagmiljøet i fremtiden hvor formålet er å kunne bidra til bedre dyre- og folkehelse. SEARCH har god beliggenhet med tanke på de korte avstandene til gårdsbruk i nærområdet. Senteret har et godt forhold til de lokale bøndene som gjør det mulig å tilby en god og variert undervisning.

Tverrsektoriell forskning

SEARCH er et senter der human- og veterinærmedisin møtes. Det er samlokalisert med Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og jobber tett med sine samarbeidspartnere, Stavanger Universitetssykehus og Universitetet i Stavanger. Ønsket er å kunne drive med tverrsektoriell forskning på dyrehelse, som kan føre til medisinske fremskritt også for mennesker. SEARCH er en arena hvor Mattilsynet, Veterinærinstituttet, NMBU, helse- og kunnskapssektoren sammen med teknologiske aktører kan jobbe tett sammen.

Til toppen