Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Bollestad tester OL-menyen

Det norske kokkelandslaget Community Catering har sin første gjennomkjøring av sin OL-meny i dag. En av de spente prøvesmakerne var landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

– Det er utrolig stas å få være med å prøvesmake disse rettene før de skal presentere Norge i Kokke-OL. Kokkene representerer det norske kjøkken med sine fantastiske råvarer og kreativitet på en flott måte, og er med på å bidra til å bygge Matnasjonen Norge, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Bollestad er med å "legger opp" desserten som ble presentert i regjeringskantinen.
Bollestad er med å "legger opp" desserten som ble presentert i regjeringskantinen. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Norske røtter
De norske kokkene på Kokkelandslaget Community Catering, som spesialiserer seg på mat for personalrestaurant, kantine, institusjon og catering, skal delta i Kokke-OL i februar i Stuttgart 2020. De reiser da som Norges første landslag innen denne kategorien. I dag presenteres menyen de håper å gå til topps med i Stuttgart for landbruks- og matminister Bollestad samt 120 andre gjester i regjeringskantinen.

Temaet for menyen er «røtter», med fokus på utnyttelse av norske råvarer og bærekraftighet. Under OL skal kokkene konkurrere i å tilberede den beste kombinasjonen av ingredienser og presentasjon. Menyen skal lages for 120 personer, og den inneholder et utvalg av småretter, tre varmretter; vegetar, kjøtt og fisk, samt dessert.

Fakta om konkurransen

  • Det er seks plasser på Kokkelandslaget Community Catering, og kokkene er: Thomas Ekenes-Fosback (kaptein), Inger Renathe Østmo, Christian Mathiassen, Idunn Nilsen, Pål Anda og Lava Aarsland, Core.
  • Deltakerne er alle medlemmer av Norges Kokkemesteres Landsforening.
  • Det er rundt 20 lag som de skal konkurrere mot i Stuttgart.
  • Konkurransen har hovedfokus på røtter og alle skal forholde seg til et budsjett på 5 euro per person. Til konkurransen skal de lage mat til 120 personer. Det er 4 deltakere som konkurrerer i 5 timer, menyen serveres som buffet lignende vanlig kantine.
Til toppen