Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Bollestad til Nordisk ministerrådsmøte i Reykjavik

Fiskeri- og landbruksminister Kristján Þór Júlíusson er vert 26. august for det årlig sommermøtet under det islandske formannskapet i Nordisk ministerråd. Det er de nordiske ministrene med ansvar for regional utvikling, fiske og havbruk, jordbruk, mat og skogbruk som samles i Reykjavik for formelle møter og studiebesøk i nærområdet. Landbruks- og matminister Olaug Bollestad deltar fra norsk side på ministerrådsmøtet.

Hvordan påvirker klimaendringene det nordiske jord- og skogbruket, og hvordan kan de nordiske landene bli bedre på å klimatilpasse de grønne næringene? Det er to sentrale spørsmål på dagsorden i Reykjavik 26. august.

Nordisk Ministerråd

Nordisk ministerråd er de nordiske regjeringenes offisielle samarbeidsorgan. Sverige, Norge, Danmark, Finland og Island er medlemmer. I tillegg deltar også de selvstyrende områdene Åland, Grønland og Færøyene i samarbeidet. Formannskapet roterer årlig mellom landene.

Kontaktperson for landbruks- og matminister Olaug Bollestad
Seniorrådgiver Heidi Eriksen Riise, + 47 975 17 227.

Landbruks- og matminister Olaug Vervik Bollestad
Landbruks- og matminister Olaug Vervik Bollestad deltar på Nordisk ministerråds sommermøte i Reykjavik 26. august. Foto: Torbjørn Tandberg
Til toppen