Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft til Brasil

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft reiser til Brasil 13.-18. september for å møte den brasilianske miljøvernministeren og andre viktige samarbeidsaktører for Norge. Hun skal også oppleve regnskogen i Amazonas.

Målet for reisen er blant annet å gjøre opp status for sju år med samarbeid mellom Norge og Brasil. I Rio de Janeiro skal Sundtoft møte Brasils miljøvernminister og lederne for den brasilianske utviklingsbanken BNDES og Amazonasfondet, som forvalter de norske pengene.

Norge har siden 2008 utbetalt totalt 5.45 milliarder NOK til Amazonasfondet.

- Jeg ser frem til å besøke Brasil for aller første gang. Landet har gjort svært mye for å bremse avskogingen i Amazonas og har oppnådd fantastiske resultater i sitt arbeid. Dette er et svært viktig bidrag i innsatsen mot global oppvarming. Jeg er stolt over at Norge samarbeider med Brasil på dette området, sier Sundtoft.

Brasils klimamål er 80 prosent reduksjon i avskogingen i sin del av Amazonas innen 2020 (sammenlignet med gjennomsnittlig årlig avskoging i perioden 1996-2005). Brasil har så langt redusert avskogingen med rundt 75 prosent sammenliknet med dette referansenivået.

 

Pressekontakt: Gunhild Oland Santos-Nedrelid, 95 16 49 06 [email protected]