Statssekretær Hans Brattskar til Sør-Afrika

Priv. til red.

Statssekretær Hans Brattskar besøker Sør-Afrika 9. – 11. desember for å ha årlig politisk konsultasjon med landets myndigheter.

Statssekretær Hans Brattskar besøker Sør-Afrika 9. – 11. desember for å ha årlig politisk konsultasjon med landets myndigheter.

Brattskar vil møte viseutenriksminister Luwellyn Landers i Pretoria for å diskutere spørsmål av felles interesse. FNs nye bærekraftsmål (Post-2015) og økonomisk diplomati med vekt på maritime spørsmål, er blant temaene på dagsorden. Konsultasjonene bekrefter det langvarige og nære forholdet mellom Sør-Afrika og Norge. Tettere politisk kontakt har vært et uttalt ønske både fra norsk og sør-afrikansk side. Dette ble bekreftet ved signering av en felles intensjonserklæring i Oslo i fjor.

Sør-Afrika er en særlig viktig partner for Norge når det gjelder regionale og globale spørsmål knyttet til utviklings- og sikkerhetspolitikk. Sør-Afrika er også Norges viktigste handelspartner i det sørlige Afrika. I Cape Town skal Brattskar blant annet ha møter med sivilt samfunn og norsk næringsliv. Det er om lag 40 norske bedrifter i Sør-Afrika.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Astrid Sehl, mob 922 84 752

Til toppen