Brende gratulerer Tunisia med ny grunnlov

Dette innholdet er mer enn 6 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

- Det er svært gledelig at Tunisia har vedtatt en grunnlov som sikrer grunnleggende menneskerettigheter og demokratiske prinsipper, sier utenriksminister Børge Brende.

- Det er svært gledelig at Tunisia har vedtatt en grunnlov som sikrer grunnleggende menneskerettigheter og demokratiske prinsipper, sier utenriksminister Børge Brende.

Tre år etter at den tunisiske revolusjonen markerte starten på «den arabiske våren» har Tunisia passert en milepæl i den demokratiske overgangsprosessen. Etter lang tids politisk stillstand har den tunisiske nasjonalforsamlingen maktet å enes om en grunnlov. Den nasjonale dialogen og samarbeidet mellom politikere og representanter fra det sivile samfunn har resultert i en grunnlov som sikrer grunnleggende rettigheter som ytringsfrihet, likestilling og ikke-diskriminering.

 - Jeg vil også benytte anledningen til å gratulere Mehdi Jômaa med utnevnelsen til statsministerposten. Det er viktig at den nye overgangsregjeringen lykkes i sitt viktige arbeid med å sikre politisk og økonomisk stabilitet i Tunisia og med å gjennomføre rettferdige og åpne valg i landet, sier Brende.