Presseinformasjon

Utenriksminister Børge Brende til India 2.-3. november

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Utenriksminister Børge Brende besøker India 2.-3. november. India er et marked med stort potensial for Norge og utenriksministeren vil derfor åpne nytt norsk generalkonsulat i Mumbai.

Under besøket i Mumbai deltar også en næringslivsdelegasjon, med representanter fra norske bedrifter med interesse for India.

Brende starter sitt besøk i New Delhi hvor han møter den indiske utenriksministeren til møte i den norsk-indiske samarbeidskommisjonen. I tillegg til norsk-indisk samarbeid innenfor blant annet handel og forskning, vil også Indias nøkkelrolle i globale forhandlinger om klima og WTO være tema.

Brende åpner Norges nye generalkonsulat i Mumbai 3. november. Generalkonsultatet vil være samlokalisert med Innovasjon Norges Mumbai-kontor. India er den raskest voksende store økonomien i verden i dag, og Mumbai er Indias økonomiske og finansielle sentrum.

Brende vil også delta på seminaret «Ocean Industries», som profilerer norsk maritim og marin teknologi og innovasjon overfor det indiske markedet. Brende er æresgjest på den årlige norske sjømatmiddagen i Mumbai.

I løpet av besøket møter Brende også fredsprisvinner Kailash Satyarthi.

Pressekontakt: Veslemøy Lothe Salvesen, 995 68 584 (med på reisen)