Utenriksminister Brende gratulerer UDs Sverre Lunde med musikkprisen Årets by:Larmer

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

- Jeg gratulerer Sverre Lunde som i dag er tildelt musikkprisen Årets by:Larmer. Lunde har med sin mangeårige diplomatiske innsats bidratt til å gjøre norsk musikk kjent utenfor landets grenser. Hans iver og evne til å skape nettverk er helt spesiell og svært verdifullt i det utenrikskulturelle arbeidet, sier utenriksminister Børge Brende.

Sverre Lunde med blomster og pokal som synlig bevis på at han er årets by:larmer. Foto: Ole Kristian Eklund, by:Larm
Sverre Lunde med blomster og pokal som synlig bevis på at han er Årets by:Larmer. Foto: Ole Kristian Eklund, by:Larm

Seniorrådgiver i Kulturseksjonen i Utenriksdepartementet Sverre Lunde ble i dag tildelt prisen Årets by:Larmer. Utmerkelsen er den eneste av sitt slag i Norge som går til en bakmann i musikkbransjen. Prisen gis hvert år til en person som har utmerket seg spesielt gjennom sin innsats for norsk musikk. Den tildeles av styret i by:Larm på fritt grunnlag. By:Larm er en musikkonferanse og festival som arrangeres hvert år.

Utenriksdepartementet legger stor vekt på å medvirke til at norske kulturaktører får innpass på sentrale arenaer og større gjennomslag internasjonalt. Den internasjonale kulturinnsatsen er en del av det langsiktige og strategiske arbeidet i norsk utenrikspolitikk. Årets prisvinner er utdannet jurist og har vært ansatt i utenrikstjenesten siden 1978. For Sverre Lundes kolleger er det ingen hemmelighet at han har et spesielt bankende hjerte for jazz.