Historisk arkiv

Cecilie Drabsch Norland tildelt regjeringens paralympiske ærespris

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Regjeringens paralympiske ærespris for 2008 er tildelt svømmeren Cecilie Drabsch Norland. Kultur- og kirkeminister Trond Giske delte ut æresprisen på OL-festen for de norske deltakerne i OL- og Paralympics.

Cecilie Drabsch Norland mottar regjeringens paralympiske ærespris av kultur- og kirkeminister Trond Giske ©Scanpix

Cecilie Drabsch Norland har gjennom mange år vært en av landets fremste innen sin idrett og har vært på landslaget de siste åtte årene. Drabsch Norland deltok i 2008 i sitt tredje paralympics og tok sin andre gullmedalje. Juryen mener Cecilie Drabsch Norland har utmerket seg som en svært god representant og rollemodell for den norske troppen og for sin idrett.

Regjeringens paralympiske ærespris deles ut til idrettsutøvere som har vist spesiell innsats og markert seg i Paralympics. I sin vurdering har juryen lagt vekt på plasseringer, prestasjonens kvalitet og hvordan utøveren har fremstått som rollemodell. Juryen har i 2008 bestått av idrettspresident Tove Paule, leder av troppen til Paralympics Cato Zahl-Pedersen og ekspedisjonssjef i Kultur- og kirkedepartementet Paul Glomsaker. Regjeringens paralympiske ærespris ble for første gang utdelt i 2002. Prisen gikk da til ispiggeren Ragnhild Myklebust, mens prisen i 2006 gikk til det paralympiske kjelkehockeylaget.

Cecilie Drabsch Norland har mottatt regjeringens paralympiske ærespris ©ScanpixOL-festen ble arrangert av Kultur- og kirkedepartementet i samarbeid med Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité og Norsk Tipping AS. I tillegg til regjeringens paralympiske ærespris, ble følgende priser utdelt: Aftenpostens gullmedalje 2008 til Andreas Thorkildsen, Fearnleys Olympiske Ærespris 2008 til kvinnelandslaget i håndball og til Olav Tufte, og Sportsjournalistens statuett 2008 til Andreas Thorkildsen.

Fakta om Cecilie Drabsch Norland og juryens begrunnelse (pdf)

Cecilie Drabsch Norland med regjeringens paralympiske ærespris ©Scanpix

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle foto: Scanpix

Til toppen