Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Norge gir 380 millioner kroner til FNs nødhjelpsfond

Norge gir 380 millioner kroner til FNs nødhjelpsfond (Cerf) for 2014. Bidraget annonseres på en giverkonferanse i FN 13. desember.

Norge gir 380 millioner kroner til FNs nødhjelpsfond (Cerf) for 2014. Bidraget annonseres på en giverkonferanse i FN i dag.   

- FNs nødhjelpsfond er et svært viktig redskap i Norges humanitære politikk. Disse midlene brukes både til rask utbetaling til nødhjelpsinnsats i akutte kriser, og til underfinansierte og ignorerte kriser der nøden er stor, men oppmerksomheten fra givere og media er liten, sier utenriksminister Børge Brende.

FNs nødhjelpsfond bidrar årlig med drøyt 2,7 milliarder kroner til verdens humanitære kriser. Under katastrofen på Filippinene utbetalte fondet over 150 millioner kroner til livreddende førstehjelp kun tre dager etter katastrofen. Krisen i Syria har fått kontinuerlige bidrag samtidig som underrapporterte kriser som i Jemen, Tsjad og Den sentralafrikanske republikk også har kunne sette igang nødhjelpstiltak finansiert av dette fondet.

- Norge ønsker å støtte opp om FNs koordinerende rolle i kriser. Samtidig er det en utfordring at det bare er en liten gruppe av giverland som bidrar med nesten 90 prosent av fondets totale budsjett. Jeg vil arbeide for at flere land bidrar mer, sier utenriksministeren.

Norge har siden etableringen av fondet i 2006 vært den tredje største giveren, etter Storbritannia og Sverige.

Til toppen