Colombiansk soldat satt fri med norsk bistand

Den colombianske soldaten Carlos Becerra Ojeda, som for en uke siden ble tatt til fange av geriljabevegelsen Farc, ble i dag satt fri. – Jeg er glad for at Becerra Ojeda nå er løslatt og gjenforent med sin familie, sier utenriksminister Børge Brende.

Carlos Becerra Ojeda ble satt fri i en humanitær operasjon ledet av ICRC med norsk og cubansk deltakelse. Han ble tatt til fange fredag 19. desember i distriktet Cauca i Colombia, etter kamphandlinger mellom colombianske væpnede styrker og Farc.

Norge og Cuba er tilretteleggere i fredsprosessen i Colombia. Den væpnede konflikten har pågått i over 50 år med omfattende humanitære konsekvenser og lidelser for sivilbefolkningen.

Regjeringen i Colombia og Farc takker Cuba, Norge og Den internasjonale Røde Kors-komiteen for deres verdifulle bidrag til løslatelsen. – Jeg vil benytte anledning til å takke de norske diplomatene som igjen har bidratt til en frigivelse i Colombia, sier utenriksminister Børge Brende.

- Norge vil fortsette å bistå partene i å finne en forhandlet løsning på konflikten. Jeg håper de positive resultatene vi har sett ved forhandlingsbordet i Havanna også snart vil føre til en bedring av forholdene på bakken i Colombia, understreker Brende, som ønsker den unilaterale våpenhvilen Farc innførte 20. desember velkommen.
 

Lenke til den norske ambassadens pressemelding (i pdf-format)

Til toppen