Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Pedersen til Global Conference on Cyberspace 2015

Statssekretær Bård Glad Pedersen leder Norges delegasjon til Global Conference on Cyberspace 2015 (GCCS2015), som finner sted i Haag, Nederland 16. - 17. april.

Betydningen av det digitale rom (cyberspace) for økonomisk utvikling, internasjonal sikkerhet og grunnleggende friheter, har de siste årene gjort cyberpolitikk til et raskt voksende utenrikspolitisk anliggende. GCCS anses som den kanskje viktigste møteplassen for internasjonal cyberpolitikk, hvor representanter for stater, næringsliv, akademia, sivilsamfunnet og tekniske miljø møtes for å diskutere spørsmål knyttet til sikkerhet og utvikling av det digitale rom.  

Hovedtemaene under GCCS2015 er frihet, sikkerhet og vekst. Program og annen informasjon om GCCS2015 finnes her: https://www.gccs2015.com/

I tillegg til Utenriksdepartementet består Norges delegasjon til GCCS2015 av representanter for Justis- og beredskapsdepartementet, Forsvarsdepartementet, Samferdselsdepartementet, Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (NKOM) og Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM). Representanter for norsk næringsliv og akademia vil også delta.  

Kontaktperson: Kristin Enstad, 48 26 88 35

Til toppen