Historisk arkiv

Jon Georg Dale reiser til Lom

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale reiser til Lom fra søndag 18. mars til tirsdag 20. mars.

Søndag 18. mars, Mat og reiseliv i Gudbrandsdalen

  • Kort presentasjon av NSBs reiselivs-satsning og matkonsept fra Oslo til Otta. Visit Lillehammer, Oj Trøndersk Mat og Drikke, og Gudbrandsdalsmat er med på togturen.

Mandag 19. mars, Tamrein og Opplæringskontoret

  • Det er første gang en landbruks- og matminister besøker tamreinlaga i norddalen. Dale er opptatt av næringsmulighetene og kjøttproduksjon i tamreindriften og bærekraftig bruk av utmarksressurser. Det blir snøscootertur for å se reinen.
  • Dale besøker Arne Brimi og Opplæringskontoret Brimi-Kjøken og BrimiBue på Lom. Opplæringskontoret gir innspill og tanker om utfordringer og muligheter for rekruttering til matfagene, til statsråden.

Tirsdag 20. mars, Gudbrandsdalsmat og gardsbesøk

  • Besøk hos Billingen Seterpensjonat i Skjåk/Gudbrandsdalsmat. Tema blir lokalmat, markedsutfordringer og distribusjon.
  • Senere reiser statsråden til et sauebruk i Lom før turen avsluttes med et besøk på Sve Gard i Vågå. Det er 13 generasjonen som driver gården, og de har åpnet både gården og gårdsmuseumet for besøkende. I tillegg produserer de årlig to tusen tonn mandelpoteter, og har installert et svært moderne destilleri.

Kontaktperson for landbruks- og matminister Dale:
Marte Bay Haugen, mobil: 415 22 112.