Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Debattmøte om klimaforhandlingene

FNs internasjonale klimaforhandlinger startet 11. november i Warszawa. Som en kick-start på forhandlingene inviterte Miljøverndepartementet til frokostmøte på Litteraturhuset i Oslo. Klima- og miljøvernministeren deltok i debatten om hva slags klimaavtale som er best for verden og hvordan næringslivet kan bidra med løsningene på klimakrisen.

-Vi løser ikke klimaproblemet uten at vi får med oss næringslivet. Vi skal skape en politikk som gjør at de ser gevinsten av å satse kommersielt, slik at det blir en vinn-vinn situasjon, sa klima-og miljøvernminister Tine Sundtoft.

-Regjeringen vil stimulere næringslivet gjennom rammebetingelser og legge mer til rette for forskning, kunnskap og infrastruktur, sa Sundtoft.

Fra næringslivet deltok administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier- Hansen. Han var opptatt av at regjeringen initierer flere virkemidler og ikke legger alle eggene i en kurv. Generalsekretær i WWF, Nina Jensen, var opptatt av at Norge bruker av oljeformuen til å investere i fornybar energi. Fossil industri står for 90 % av de globale klimautslippene.

Tine Sundtoft har tro på at norsk oljeindustri kan bidra i omstillingen til lavutslippssamfunnet her hjemme. – Oljeindustrien vår er innovativ og teknologitung. Det er klart at våre oljeingeniører som er verdensledende på sitt felt, også kan klare å produsere vindmøller til havs, sa Sundtoft.

Frokostmøtet inngår i møte-og debattserien Grønn Agenda og trakk fullt hus på Litteraturhuset. Les mer om debattmøtet.

 

 Klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft i samtale med Harald Dovland, Elin Boasson (Cicero) og Nina Jensen (WWF) (Foto: Kristin Westby/Miljøverndepartementet)
Klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft i samtale med Harald Dovland, Elin Boasson (Cicero) og Nina Jensen (WWF) (Foto: Tor Lie)
Til toppen