Deltok på eksport-turné

Statssekretær Dilek Ayhan besøkte bedrifter i Tromsø sammen med Eksportteamet.

Statssekretær Dilek Ayhan besøkte eksporttemaet i Tromsø.
Eksportteamet har besøkt 60 bedrifter rundt om i landet.

- Jeg har vært i Tromsø for å lære mer om Eksportteamet. De besøker bedrifter rundt omkring i Norge. Teamet ønsker å gjøre det lettere for norske bedrifter å komme ut i verden, sier statssekretær Dilek Ayhan.

Eksportteamet er et initiativ fra GIEK, Eksportkreditt Norge, GIEK Kredittforsikring og Innovasjon Norge. Prosjektet ble lansert i oktober 2016.

Det finnes mange gode virkemidler i Norge for å hjelpe norske bedrifter lykkes i internasjonale markeder. Mange aktører og virkemidler er involvert.

Eksportteamet ønsker blant annet å få bedre innsikt i hvordan de fire aktørene kan samordne seg. Det besøker bedrifter i hele Norge og gjennomfører felles kundemøter, og har til nå besøkt 60 bedrifter.

- Det har vært lærerikt å besøke Mack og Drytech sammen med Eksportteamet. Det er to veldig spennende bedrifter. Det har vært veldig nyttig for meg å se hvordan Eksportteamet jobber mot norske bedrifter og samarbeider og presenterer virkemidlene sine, sier statssekretær Dilek Ayhan.

Det er kun Troms, Finnmark og Agder-fylkene som gjenstår før Eksportteamet skal vurdere erfaringene sine. Eksportteamet vil være ferdig med bedriftsbesøk innen utløpet av februar.

 

Til toppen