Historisk arkiv

Den store telysjakten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Heidi Sørensen startet i dag den store telysjakten på Mellom-Nes skole i Asker. ”Telysjakten” er en kampanje for å øke gjenbruken av brente telys.

-1.-4. trinn på alle skoler i hele landet kan delta i kampanjen ”Telysjakten.” Målet er å samle inn flest mulig brukte telys til gjenvinning av aluminium.

”Telysjakten” er et flott initiativ som kombinerer flere ting. Vi bidrar til noe positivt for miljøet ved å kildesortere avfallet vårt, samtidig som vi utnytter ressursene våre bedre. Dessuten er slike kampanjer med på å skape et miljøengasjement hos barn, og det er viktig, sa statssekretær Heidi Sørensen under åpningen av kampanjen.

Det selges 200 millioner telys i Norge hvert år. Hvis vi klarte å kildesortere og bruke om igjen alle disse ville det skaffe oss aluminium nok til å lage for eksempel 30.000 nye sykler. Gjenvunnet aluminium er så god som ny og kan brukes akkurat som ny aluminium. Samtidig sparer vi hele hele 95 % av energimengden når vi gjenvinner sammenliknet med produskjon av ny aluminium.

- Jeg tror mange av oss ikke har vært klar over hvor lurt det er å gjenvinne brukte telys. Håpet er at denne kampanjen vil sørge for at vi alle blir flinkere, sa Sørensen.

   
Vera Micaelsen gir en innsamlingsbeholder for brukte telys til Heidi Sørensen og oppfordrer miljøverndepartementet til å samle inn brukte telys. (Foto: Marianne Gjørv.)

Vera Micaelsen gir en innsamlingsbeholder for brukte telys til Heidi Sørensen og oppfordrer Miljøverndepartementet til å samle inn brukte telys. (Foto: Marianne Gjørv.)

Kampanjen er laget som en konkurranse mellom alle landets skoler og skal ende med at Norges beste ”telysinnsamlingsskole” blir kåret. Det er IKEA og WWF som står for kampanjen, med støtte fra Syklus, Grønt punkt og Hydro.

Les mer på kampanjens egen nettside.

Barna fra Mellom-Nes skole vant telysstafetten i konkurransen mot Nina Schefte (IKEA), Heidi Sørensen, ordfører i Asker Lene Conradi og Rasmus Hansson (WWF). (Foto: Marianne Gjørv.)

Barna fra Mellom-Nes skole vant telysstafetten i konkurransen mot Nina Schefte (IKEA), Heidi Sørensen, ordfører i Asker Lene Conradi og Rasmus Hansson (WWF). (Foto: Marianne Gjørv.)

Til toppen