Søviknes deltok på KS Bedrifts årskonferanse

Olje- og energiminister Terje Søviknes holdt onsdag 8. mars innlegg på KS Bedrifts årskonferanse "Bedriftenes møteplass" på Fornebu. Tittel for årets konferanse var "Smart framtid". På dagsorden stod blant annet ny teknologi, digitalisering og effektivisering av ressursbruk gjennom f.eks. delingsøkonomi og hvordan dette vil påvirke arbeidslivet og hverdagen.

Søviknes snakket i sitt innlegg om hvordan politikere kan legge til rette for infrastruktur som fremmer lokal næringsutvikling.

-En robust og moderne infrastruktur er avgjørende for at samfunnet fungerer. Kraftforsyningen er en essensiell del av dette, sa Søviknes.

- Vi i Norge har de beste forutsetninger for å bruke digitaliseringen til vår fordel og med det legge til rette for verdiskaping med grunnlag i våre energiressurser, sa Søviknes.

Etter innlegget deltok olje- og energiminister Søviknes i en panelsamtale med sjeføkonom i Sparebank 1 Elisabeth Holvik og sjeføkonom i IKT Norge, Roger Schjerva. Her diskuterte de blant annet hvordan digitaliseringen av samfunnet utfordrer verdiskaping og sysselsetting.  

Anne Grosvold, Terje Søviknes, Roger Schjerva og Elisabeth Holvik. (Foto: OED/KRD)

Til toppen