Historisk arkiv

Svar på spm. 389 fra stortingsrepresentant Karin Andersen om finansiering av talegjenkjenning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Finansdepartementet



 

Jeg viser til brev av 13. februar 2014 fra Stortingets presidentskap vedlagt følgende spørsmål til skriftlig besvarelse fra Stortingsrepresentant Karin Andersen:

 

"Jeg tillater meg å stille følgende skriftlige spørsmål til finansministeren:

 

Før valget var Høyre og Frp enige med SV i å etablere talegjenkjenning på norsk. FrP leder Siv Jensen sa til Teknisk Ukeblad: «Kan vi spare penger ved å gjøre en relativt beskjeden investering, er det klart vi bør gjøre det. «Teknologien kan sikre at flere med synsproblemer og muskel- og skjelettlidelser kan være i arbeid og fungere i dagliglivet. Har finansminister Jensen sikret finansiering og rask framdrift som lovet?"

 

Svar:

Jeg vil innledningsvis vise til at hjelpemiddelområdet inngår i arbeids- og sosialministerens ansvarsområde. Jeg er imidlertid kjent med at det pågår et arbeid på tvers av flere departementer for å utrede mulighetene for å utvikle et talegjenkjenningsprogram på norsk. Det er ikke bevilget midler til utvikling av et slikt program i Statsbudsjettet for 2014. Ev. bevilgning til formålet i senere år vil være et budsjettspørsmål, og jeg kan derfor ikke si noe mer konkret om saken på nåværende tidspunkt.

 

Med hilsen

 

Siv Jensen