Historisk arkiv

Mer om medlemmene i Etikkrådet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Finansdepartementet

Etikkrådet har fra og med 1. juni 2021 følgende sammensetning:

Johan H. Andresen (leder)

Andresen har en MBA fra Erasmus, Rotterdam School of Management. Han eier og er styreleder i Ferd AS. Tidligere har han vært Product Manager i International Paper Co. i USA og partner i Tiedemanns. Han er også styreleder i Ferd Sosiale Entreprenører AS og styremedlem i Ferds porteføljeselskap Swix. Han har også styreverv i SEB-Skandinaviske Enskilda Banken, NMI-Nordic Microfinance Inititative og i JA-Junior Achievement Europe.

Svein Richard Brandtzæg (nestleder)

Brandtzæg er tidligere konsernsjef i Norsk Hydro, med virksomhet i 40 land. Brandtzæg er utdannet sivilingeniør, har doktorgrad i kjemi fra NTNU og er i tillegg bedriftsøkonom fra Handelshøyskolen Bl. Brandtzæg har bred erfaring fra ulike styrer og utvalg. Brandtzæg var medlem av Etikkutvalget for SPU (NOU 2020:7) og ledet Distriktsnæringsutvalget (NOU 2020:12).

Cecilie Hellestveit

Hellestveit er jurist med doktorgrad i humanitærrett, med internasjonale menneskerettigheter, internasjonal rett og selskapsrett som spesialfag. Hun er også Cand. M. Philol. med hovedfagsstudier i midtøstenkunnskap og arabisk. Hun har bakgrunn fra forskningsinstitusjoner som PRIO, SMR, NPI, IKOS og ILPI. Hellestveit har også vært tilknyttet Atlantic Council i Washington D.C. Hun har for tiden et engasjement i Forsvaret. Hellestveit har hatt styreverv i Flyktningerådet, UNE og vært medlem av komiteer for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk i Helse Sør-Øst.

Trude Myklebust

Myklebust er jurist og har en MSc fra University of Oxford. Hun er nå stipendiat ved Institutt for privatrett ved Juridisk fakultet, Universitetet i Oslo. Myklebust har lang erfaring fra Finansdepartementet, og har blant annet arbeidet med etiske retningslinjer og ansvarlig forvaltning av Statens pensjonsfond. Myklebust har erfaring som dommerfullmektig og som seniorrådgiver for direktøren i Høyesterett, og hun har skrevet en lærebok i finansmarkedsrett.

Siv Helen Rygh Torstensen

Rygh Torstensen er juridisk direktør i Equinor. Hun er utdannet jurist fra Universitetet i Bergen og har advokatbevilling. Hun har jobbet i Equinor (tidligere Statoil) siden 1998. Torstensen har hatt ulike stillinger i juridisk avdeling, blant annet som Corporate Compliance Officer. Hun var medlem av NHOs rådgivende utvalg for etikk og samfunnsansvar 2009-2011 og var i sekretariatet for granskingen av terroristangrepet i In Amenas i 2013.